Zaznacz stronę

Rodzaj podania posiłku dla gości ma fundamentalne znaczenie. Wie o tym każdy właściciel restauracji, baru czy kawiarni. Branża gastronomiczna zajmuje się przyrządzaniem i dostarczaniem gotowych potraw na przyjęcia okolicznościowe czy zwykłą kolację.

Zastawa stołowa powinna przede wszystkim współgrać z wystrojem wnętrza i rodzajem serwowanych potraw. Dlatego też wybór odpowiedniej porcelany, szkła gastronomicznego i sztućców jest bardzo ważny. Potrawa powinna kusić nie tylko smakiem i aromatem, ale także swoim wyglądem. Zastawa stołowa jest więc idealnym uzupełnieniem podania. Wyposażenie dla gastronomii powinno być jak najwyższej jakości, aby zadowolić gości hotelu czy restauracji. Wysoka jakość to przede wszystkim wytrzymałość materiałów, co ma ogromne znaczenie, w momencie gdy zastawa stołowa, naczynia oraz meble i przyrządy kuchenne są wykorzystywane codziennie. Powinniśmy zdecydować się na wyposażenie dla gastronomii sprawdzonych i znanych na rynku światowym producentów, którzy gwarantują solidność wykonania oraz elegancję i styl. Bogactwo wzorów i kolorów to gwarancja dokonania właściwego wyboru poprzez dopasowanie idealnie do wystroju wnętrza zastawy porcelanowej. Każda kawiarnia, restauracja czy bar ma swój własny styl, który wpływa na atmosferę miejsca. Styl ten powinien być przede wszystkim spójny. Kolor i kształt zastawy stołowej musi pasować do wybranych tekstyliów i dekoracji.

Wyposażenie dla gastronomii to jednak nie tylko elegancja. Liczy się również funkcjonalność. Doskonale wyważone kieliszki, solidne sztućce oraz odporne na wielokrotne zmywanie porcelanowe talerze, kubki i miseczki to podstawa. Wysoka jakość ma również ogromne znaczenie w przypadku sprzętu bufetowego, który składa się z licznych dozowników, pojemników i miseczek. Korzystają z niego przede wszystkim właściciele hoteli. Obsługa tego typu naczyń musi być intuicyjna i nie sprawiać trudności dla gości. Wysokiej klasy sprzęt gastronomiczny to połączenie estetyki i praktyki.